Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“ започна проект

...
Екип на международната организация за защита на животните Четири лапи“ започна проект
Коментари Харесай

`Четири лапи` кастрира кучета и котки в Елин Пелин

Екип на интернационалната организация за отбрана на животните „ Четири лапи “ започна проект за кастриране на улични и дворни кучета и котки на територията на община Елин Пелин от 16 април. Тя ще обхване допустимо най-голяма част от обитаемоте места в общината, оповестиха от организацията.



Всички животни ще бъдат обезпаразитени и имунизирани против бяс, а кучетата ще бъдат маркирани със синя ушна марка и ще имат подложен микрочип, според условията на българското законодателство. Кастрираните котки ще могат да бъдат разпознати по изрязаното връхче на едното ухо и татуировъчния номер на другото.

Очаква се да бъдат положени грижи за към 150 животни.

Екипът на фондацията се състои от двама ветеринарни лекари, един механик и двама хващачи на животните, които идват със свои оборудван бус за превоз на животни и мобилна лечебница, която ще бъде ситуирана на територията на държавната ветеринарна амбулатория на бул. “Никола Петков ” № 39 в гр. Елин Пелин.



Кампанията ще завърши на 27 април, а всеки, който има предпочитание да обезпечи кастрация за дворно или улично животно, за което поставя грижи, може да си запише час на телефонния номер на мобилния екип на „ Четири лапи “: 0888 00 23 85.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР